Σε αυτή την σελίδα, ο αναγνώστης έχει την δυνατότητα να παρακολουθεί άμεσα όλες τις ανακοινώσεις, τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις που κάνει ο Ο.Κ.Ν. Επίσης μπορεί να δει φωτογραφίες και βίντεο από όλα τα παραπάνω. Μπορεί να σχολιάσει τις αναρτήσεις ή να εκφράσει κάποια προσωπική του άποψη για οποιοδήποτε θέμα του Ο.Κ.Ν. Τέλος για λόγους διαφάνειας μπορεί να ελέγχει τα πρακτικά του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και τα οικονομικά του Ομίλου Καρπαθίων Νέων ανά πάσα στιγμή. Η σελίδα θα ανανεώνεται συνεχώς.

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

<< ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ "ΑΝΕΜΟΕΣΣΑ" ΚΑΡΠΑΘΟ>>

  Ο Όμιλος Καρπαθίων Νέων, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Ευαγγελίστριας Πειραιά, διοργάνωσε στη βάση του προγράμματος Ενορία εν Δράσει ομιλία-παρουσίαση για την Κάρπαθο. Το Σάββατο 18 Οκτωβρίου στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ευαγγελίστριας ξεδιπλώθηκαν όλες οι ομορφιές της ιδιαίτερης πατρίδας μας ηλεκτρονικά μέσω power point, καθώς και ζωντανά μέσω αντιπροσωπείας νέων του Ο.Κ.Ν.
  Η εκδήλωση ξεκίνησε με δύο μαντινάδες από τις Ανθούλα Σισαμη και Αγάπη Μοσχονά, οι οποίες εξήραν την ομορφιά της Καρπάθου και προέτρεπαν τους καλεσμένουν να επισκεφτούν την ιδιαίτερη πατρίδα μας. Στην ομιλία έγινε σύντομη γεωγραφική και ιστορική αναφορά για το νησί, παρουσιάστηκε φωτογραφικό υλικό με όλα τα χωριά, τις περισσότερες παραλίες και τα αξιοθέατα. Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι ήρθαν σε επαφή με το γαστρονομικό μικρόκοσμο της Καρπάθου μαθαίνοντας ορισμένα τοπικά εδέσματα διά οράσεως και διά της γεύσης, καθώς προσφέρθηκε παραδοσιακός καρπάθικος μπακλαβάς. Ακολούθησε η παρουσίαση του ιδιαίτερου σε ομορφιά καρπάθικου σπιτιού και της καρπάθικης φορεσιάς.
   Άπό μία τέτοια εκδήλωση δε θα μπορούσε να λείψει η καρπάθικη μουσική. Αφού, λοιπόν, έγινε αναφορά στους σκοπούς και στα όργανα της Καρπάθου, μικρή ομάδα χορευτών, με τη συνοδία της λύρας και του λαούτου, παρουσίασε στο κοινό τους παραδοσιακούς μας χορούς.
  Ιδιαίτερη τιμή για το Σύλλογο μας αποτέλεσε η παρουσία στην εκδήλωση του κ.Μηνά Αλεξιάδη, Καθηγητή Λαογραφίας στον Τομέα Βυζαντινής Φιλολογίας και Λαογραφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο του Ινστιτούτου Λαϊκού Πολιτισμού Καρπάθου και του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Καλλίνικου Μαυρολέων. Αμφότεροι ανέβηκαν για έναν σύντομο χαιρετισμό και μίλησαν για τη σημασία της Καρπάθου. Και οι δύο αποτελούν αγαπητά πρόσωπα, που στηρίζουν τις εκδηλώσεις του Ομίλου μας και τους ευχαριστούμε. Ο π.Καλλίνικος, αναγνωρίζοντας το έργο του Ο.Κ.Ν. προχώρησε στη δωρεά ενός σεβαστού ποσού προς το σύλλογο μας, αφού πρωτύτερα είχε δωρίσει και τα γλυκά που κεράστηκαν στην εκδήλωση.
  Η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν ακόμη μία μορφή διαφήμισης της Καρπάθου με μεγάλη επιτυχία και τεράστια σημασία. Οι περίπου 100 παρευρισκόμενοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι με το νησί μας, αλλά και προβληματισμένοι με τον τρόπο σύνδεσης της Καρπάθου με την Αθήνα (γεγονός που ακόμη μια φορά πρέπει να αντιληφθούν οι υπεύθυνοι φορείς.
  Ως  Όμιλος Καρπαθίων Νέων ευχαριστούμε θερμά τον π.Γεώργιο Γιωργακόπουλο, ο οποίος ήταν ο εμπνευστής αυτής της βραδιάς και μας ενέταξε στο πρόγραμμα εκδηλώσεων Ενορία εν Δράσει, και δηλώνουμε πως η διαφήμιση της <<ακρητικής και "ανεμόεσσας" Καρπάθου>>  είναι πάντα από τις σημαντικότερες δράσεις του Ο.Κ.Ν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου