Σε αυτή την σελίδα, ο αναγνώστης έχει την δυνατότητα να παρακολουθεί άμεσα όλες τις ανακοινώσεις, τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις που κάνει ο Ο.Κ.Ν. Επίσης μπορεί να δει φωτογραφίες και βίντεο από όλα τα παραπάνω. Μπορεί να σχολιάσει τις αναρτήσεις ή να εκφράσει κάποια προσωπική του άποψη για οποιοδήποτε θέμα του Ο.Κ.Ν. Τέλος για λόγους διαφάνειας μπορεί να ελέγχει τα πρακτικά του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και τα οικονομικά του Ομίλου Καρπαθίων Νέων ανά πάσα στιγμή. Η σελίδα θα ανανεώνεται συνεχώς.

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Ο χαιρετισμός του Παραγυιου Μανόλη στην Γ.Σ της 6ης Νοεμβρίου 2011

Αγαπητοί συμπατριώτες , διετέλεσα πρόεδρος του Ομίλου Καρπαθίων Νέων για τρεις συνεχόμενες θητείες κατά τις οποίες ο Σύλλογος βγήκε από την αφάνεια και αποτέλεσε το πιο ζωντανό κύτταρο της Καρπάθου στην Αττικής .

Κατά τις θητείες αυτές καινοτομήσαμε και αναλάβαμε πρωτοβουλίες που αφήνουν και θα αφήνουν το αποτύπωμα στη Καρπαθιακή παροικία για πολλά χρόνια . Με δική μας πρωτοβουλία δημιουργήθηκε η ποδοσφαιρική ομάδα της Καρπάθου , ο Παντζιτζιφιακός στην οποία συμμετέχουν όπως βλέπω με μεγάλη χαρά πλέον πάρα πολλοί Καρπάθιοι . Με την δική μας μεγάλη συμμετοχή αναβαθμίστηκε η εφημερίδα Καρπαθιακή Ηχώ από ένα απλό έντυπο ενημέρωσης της παροικίας σε ένα περιοδικό κόσμημα για κάθε βιβλιοθήκη .

Στις θητείες αυτές οργανώσαμε τα πρώτα πάρτι της νεολαίας στην αρχή στην αίθουσα στην οποία βρίσκεστε αυτή τη στιγμή και εν συνεχεία σε πολλά μαγαζιά του Πειραιά και της Καρπάθου . Με τα χρήματα που μαζέψαμε πήγαμε εκδρομές , κατεβάσαμε για πρώτη φορά στα χρονικά ολόκληρο χορευτικό στην Κάρπαθο για φεστιβάλ προβάλλαμε τρείς φορές στην τηλεόραση τον Όμιλο και την Κάρπαθο , αγοράσαμε στολές ολοκληρώνοντας ένα βεστιάριο που ήταν για χρόνια ημιτελές , αγοράσαμε ντουλάπα για το βεστιάριο - αυτήν που βλέπετε δίπλα σας , εκπροσωπήσαμε την Κάρπαθο σε κάθε παρέλαση και σε κάθε εκδήλωση της Δωδεκανήσου .

Όλα αυτά δεν γίνονται εύκολα . Θέλουνε θυσίες , σε κόπο , σε χρόνο , σε χρήμα . Όμως το αποτέλεσμα σε γεμίζει με τόσο μεγάλη ικανοποίηση που υπερκαλύπτει τα πάντα . Τα χρόνια αυτά γνώρισα ανθρώπους από την Κάρπαθο που η φιλία τους θα με συνοδεύει μια ζωή . Έζησα υπέροχες στιγμές που δεν υπήρχε περίπτωση να ζήσω διαφορετικά . Είδα τα καλά και τα κακά των Καρπαθίων εκ των έσω και σχημάτισα ολοκληρωμένη άποψη για τους ανθρώπους του νησιού μου . Στο μυαλό μου για τίποτα δεν έθεσα τοπικιστικά κριτήρια και γι αυτό δεν πικράθηκα ποτέ αφού και σε κάθε δύσκολη στιγμή είχα την αμέριστη συμπαράσταση όλων των μελών του Ομίλου, από όποιο χωριό κι αν κατάγονταν .

Όμως αγαπητοί φίλοι ο Όμιλος των Νέων στηρίζεται σε φοιτητές κυρίως . Και ο φοιτητής δεν ζει σε σταθερό περιβάλλον . Ανά πάσα στιγμή μπορεί να μετακομίσει , να πιάσει δουλειά , να παντρευτεί και γενικότερα να αλλάξει συνθήκες ζωής . Αυτό κάνει αναπόφευκτο το να βρίσκεται κάποια διαστήματα ο Όμιλος σε αδράνεια . Αυτό συνέβη και στη δική μας περίπτωση . Εγώ πήγα στρατό και ταυτόχρονα μετακόμισα , άλλοι μετακόμισαν , άλλοι έπιασαν δουλειά και ο Όμιλος παρήλθε σε αδράνεια . Προσπάθησα να έρθω σε επαφή με διάφορα άτομα ώστε αυτό να μην συμβεί αλλά ο ξερός τοπικισμός τους έθετε όρους για να ασχοληθούν που δεν μπορούσα να αποδεχτώ .

Με χαρά βλέπω κάτι καινούργιο να κινείται , ανθρώπους δραστήριους να έχουν την όρεξη να ασχοληθούν με τον Όμιλο πέρα από τοπικισμούς και εγωισμούς . Γι αυτό το λόγο ερχόμενος σε επαφή με το καλό μου φίλο Νίκο Μοσχονά και τον Πέτρο το Βαρδαούλη τους ζήτησα να σχηματίσουν μια άτυπη ομάδα που θα κινήσει τις διαδικασίες για προκήρυξη εκλογών . Διαδικασία που κανονικά θα έπρεπε να αναλάβω εγώ όμως δεν είναι εύκολο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων . Σας καλώ όλους από όποιο χωριό κι αν κατάγεστε να λάβετε μέρος στις αρχαιρεσίες αυτές . Να θυμάστε πάντα πως το καλό πρόσωπο της Καρπάθου είναι αυτό που εμφανίζεται όταν οι καρπάθιοι λειτουργούν σαν παρέα αφήνοντας στην άκρη τα μικροτοπικιστικά συμφέροντα . Καλός πατριώτης δεν είναι όποιος επιδιώκει το καλό στο χωριό του αλλά αυτός που επιδιώκει το καλό της Καρπάθου συνολικά .

Μανόλης Ι . Παραγυιός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου